ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑ

Το απλό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα αποτελεί βασική εξέταση για την ανεύρεση του αιτίου που προκάλεσε επεισόδιο-α διαταραχής ή απώλειας της συνείδησης και συνήθως την αρχική εξέταση για τη διερεύνηση της φύσης επεισοδίων επιληψίας.

Ζητείται κυρίως από νευρολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους και ψυχίατρους.

Η διαδικασία διενέργειάς του είναι σχετικά απλή και πάνω από όλα ανώδυνη.

Ο εξεταζόμενος είναι χρήσιμο να έχει φάει τουλάχιστον 2 ώρες πριν την διενέργεια της εξέτασης και να είναι λουσμένος.

Η τοποθέτηση των καταγραφικών ηλεκτροδίων διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ο χρόνος της εξέτασης είναι καλό να φτάνει τα 20 λεπτά.

Κατά την εξέταση συνήθως κάποια στιγμή θα ζητηθεί από τον εξεταζόμενο να παίρνει βαθιές ανάσες συνέχεια για 3 λεπτά ενώ θα ακολουθήσει και η εξέταση της αντίδρασης του εγκεφάλου σε διαλείποντα φωτεινά ερεθίσματα.

Η εξέταση πρέπει να περιλαμβάνει την ταυτόχρονη καταγραφή με βίντεο πιθανόν γεγονότων που μπορούν να συμβούν κατά την εξέταση τα οποία να σχετίζονται με παθολογική δραστηριότητα που καταγράφεται στο διάγραμμα ή γεγονότων που προκαλούν παράσιτα στο διάγραμμα τα οποία μπορεί να εκληφθούν ως επιληπτικές εκφορτίσεις.

Αν το απλό εγκεφαλογράφημα δώσει ενδείξεις επιληπτικής διαταραχής αλλά όχι αποδείξεις ή αν το ιστορικό θέτει ισχυρή υποψία επιληψίας τότε θα σας ζητηθεί να υποβληθείτε σε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα μετά από στέρηση ύπνου.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ           16:00 - 22:00

ΤΡΙΤΗ                ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ           16:00 - 22:00

ΠΕΜΠΤΗ           16:00 - 22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     ΚΛΕΙΣΤΑ

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Λαμψάκου 5. 2ος όροφος
    Αθήνα, 115 28

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  695 78 39 769

  215 53 03 427