ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ

Η ναρκοληψία είναι μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται:

  1. Από την ξαφνική εμφάνιση ακατανίκητης επιθυμίας ύπνου (εμφάνιση ύπνου την ώρα που τρώμε, την ώρα που μιλάμε κλπ)
  2. Από ξαφνική εμφάνιση αδυναμίας σε μυς του κεφαλιού, των ποδιών ή και όλου του σώματος ιδιαίτερα σε καταστάσεις συναισθηματικής φόρτισης (γέλιο, έντονη λίπη, ξάφνιασμα). Ο ασθενής με ναρκοληψία μπορεί να αισθάνεται ότι όταν γελάει χάνει τις δυνάμεις του, πέφτει το κεφάλι του, λυγίζουν τα γόνατά του ή και πέφτει στο έδαφος μένοντας παράλυτος για λίγη ώρα
  3. Από πολύ ζωηρά όνειρα που μπορεί να εμφανίζονται με την έναρξη του ύπνου ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας δίνοντας μας την εντύπωση ότι βλέπουμε ψεύτικες εικόνες, και
  4. Από επεισόδια πλήρους παράλυσης του σώματος μας για λίγα δευτερόλεπτα μετά από ξύπνημα.

Η ναρκοληψία προσβάλλει άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας και εφήβους δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στις προσωπικές σχέσεις των ατόμων και στην διεκπεραίωση των καθημερινών υποχρεώσεων νέων ανθρώπων και μαθητών που συχνά χαρακτηρίζονται εύκολα ως ¨τεμπέληδες¨.

Η ναρκοληψία στην πλειονότητα των περιπτώσεων σχετίζεται με δυσλειτουργία ή έλλειψη μιας ορμόνης της υποκρετίνης (ονομάζεται και ορεξίνη).

Η ορμόνη αυτή παράγεται από μία περιοχή του εγκεφάλου (τον υποθάλαμο) και σχετίζεται στενά με την ρύθμιση του ύπνου και ιδιαίτερα την σωστή έλευση των σταδίων αυτού.

Η διάγνωση της απαιτεί δοκιμασία πολλαπλών υπνικών προσπαθειών την ημέρα (multiplesleeplatencytest) και λήψη εγκεφαλονωτιαίου υγρού για τον προσδιορισμό της ορεξίνης.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ           16:00 - 22:00

ΤΡΙΤΗ                ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ           16:00 - 22:00

ΠΕΜΠΤΗ           16:00 - 22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     ΚΛΕΙΣΤΑ

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Λαμψάκου 5. 2ος όροφος
    Αθήνα, 115 28

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  695 78 39 769

  215 53 03 427